Najaarsbijeenkomst + A tot Z rit

Start datum: 28 september 2018

Eind datum: 30 september 2018

Locatie: Camping Het Goede Leven, Eerde (NB)

Ontstaan van de rit
Ik (Ton Ketelaars) ben geboren in Zijtaart (Noord-Brabant). Dit is de allerlaatste plaats in het Nederlandse plaatsnamenregister. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat in 1986 het Algemeen Dagblad aandacht schonk aan de eerste en laatste plaats van dat plaatsnamenregister: Aadorp in Twente en Zijtaart bij Veghel.
In een grijs verleden ben ik ooit lid geweest van de fietsclub van Zijtaart. Deze fietsclub schonk in 1992 aandacht aan Aadorp-Zijtaart. Echt dicht bij elkaar liggen de twee plaatsen niet, maar 200 km is fietsend te doen binnen een dag. Er werd contact gezocht met een fietsclub uit de omgeving van Aadorp en samen maakten ze er een mooie happening van. Voor het 30 jarig jubileum in 2003 wilde ik deze tocht al eens doen met de LVWCN. Als het met de fiets kan, kun je het zeker met een luchtgekoelde VW, toch? Samen met Wim Oosthoek zijn we er toen aan begonnen. Om een aantal redenen is dat toen niet doorgegaan. Het heeft mij echter nooit losgelaten. Nu dus een nieuwe poging, met hulp van Peter Hageman uit Aadorp. Het wordt geen ritje rond de kerk, maar een uitdaging voor mensen die van autorijden houden! De uitgezette rit voert u o.a. over de Sallandse Heuvelrug, Posbank en Zeven Heuvelenweg.

Najaarsbijeenkomst 28 t/m 30 september
Zoals u misschien al in de gaten hebt, is dit geen normale najaarsbijeenkomst. We zijn namelijk op twee verschillende plaatsen. De hoofdcamping is Camping Het Goede Leven in Eerde (N-Br). Voor de leden die niet aan de rit willen deelnemen is hier de `normale` najaarsbijeenkomst. Hier is voor ons voldoende ruimte. Op deze camping zijn diverse huurmogelijkheden (zie de website van de camping). Bent u van plan iets te huren? Dan regelt u dat zelf met de camping.
Een uitgebreid programma hebben wij niet op de camping. Op zaterdagavond is er wel een gezamenlijk eten gepland op de camping. Ook willen we kijken of we op zondagmorgen samen een wandeling kunnen doen.

A tot Z Rit 29 September
Deze dag rijden we de rit die ons voert door Aadorp en Zijtaart. De rit zelf is circa 200 km lang. In Aadorp is helaas geen mogelijkheid om een grote groep te ontvangen. Hierdoor is gekozen voor een geschikte startlocatie in de omgeving. Die is gevonden bij Restaurant Liedenbaum in Bornerbroek met direct hier tegenover Minicamping Erve Henderiks Hoeve. Om organisatorische redenen is daarom ook gekozen om door Zijtaart te rijden met als eindpunt van de tocht de dichtbij gelegen Camping Het Goede Leven in Eerde (N-Br.)
Om een en ander echt duidelijk te maken, zijn hier zoal de mogelijkheden om aan de rit deel te nemen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van waar u vandaan moet komen.
– U kampeert/huurt op vrijdag 28 september 2 nachten in Eerde op camping Het Goede Leven en rijdt `s morgens vroeg naar het startpunt (148 km voornamelijk snelweg). Groot voordeel hiervan is: u komt op vrijdag aan, zet uw tent of caravan op de plaats. Bij terugkomst van de rit 29 september hoeft u bijna niets meer te doen.
– U kampeert op vrijdag 28 september in Bornerbroek op minicamping Erve Henderiks Hoeve en rijdt de rit op zaterdag. `s Avonds overnacht u op camping Het Goede Leven.
– U gaat op 28 september in de omgeving van Almelo naar een B&B, hotel of logeert bij vrienden. Vandaar uit gaat u `s morgens 29 september naar het startpunt bij restaurant Liedenbaum in Bornerbroek.
– U gaat op 28 september in de omgeving van Veghel naar een B&B of hotel en slaapt daar 2 nachten. Houdt u er dan rekening mee dat u `s morgens 29 september vroeg 148 km moet rijden naar het startpunt.
– U vertrekt op zaterdag 29 september van huis en rijdt naar het startpunt en doet mee aan de rit en kampeert/huurt daarna op Camping Het Goede Leven.
– U rijdt alleen de rit op zaterdag 29 september. U vertrekt dus van huis en gaat `s avonds weer naar huis.

Op de najaarsbijeenkomst 2017 hebben wij de animo voor onze bijeenkomst gepeild. De uitslag is dat veel auto`s vertrekken vanaf Minicamping Erve Henderiks Hoeve in Bornerbroek. Er zijn hier echter maar 15 officiële kampeerplaatsen.

Voorinschrijving
Wilt u ons een (vrijblijvend) mailtje sturen of u interesse hebt, zowel voor de najaarsbijeenkomst als ook voor de A tot Z rit?
Zet in de mail hoe u het gaat doen en met hoeveel personen?
Wij kunnen dan een inschatting maken hoeveel mensen er mee willen doen.
Dit hebben wij nodig voor de reserveringen bij de diverse locaties.
In de Luchtboxer nr. 4 (1 juni 2018) volgt verdere (financiële) informatie en het definitieve aanmeldingsformulier.

Mocht u nog vragen hebben, stuur ons gerust een e-mail. Ons mailadres is tgketelaars@hetnet.nl

Voorinschrijvers hebben voorrang bij de definitieve aanmelding!
De voorinschrijving sluit op 15 april.