Voorjaarsbijeenkomst

Start datum: 26 april 2018

Eind datum: 29 april 2018

Locatie: Geraardsbergen, België

Zie voor nadere info en het aanmeldingsformulier: www.lvwcn.nl/inschrijven 


Uit LB 8 – 2017:
In Luchtboxer nr. 7 zei ik het al: volgend voorjaar reist de LVWCN af naar onze Zuiderburen. En wel van donderdag 26 april tot en met zondag 29 april 2018. Wie geen tent, oldtimer caravannetje en/of überhaupt geen dekentje extra mee wil nemen, maar er voor kiest om in een echt bed te slapen, die wordt gevraagd vroegtijdig zijn/haar mind op te maken. Daarover gaat dit berichtje.

De officiële inschrijving voor het Voorjaarsweekend start vanaf het verschijnen van Luchtboxer nr. 1: dus rond 19 januari 2018. Het uitgestrekte provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen (kijk even op www.degavers.be) biedt, naast campingplaatsen, verschillende overnachtingsmogelijkheden aan. Variërend van ruime chalets / bungalows, aparte slaapkamers in de jeugdherberg, tot trekkershutten. De prijzen waren in 2017 als volgt: campingplaats € 20,- per dag, bungalow (voor 4 personen van vrijdagmiddag tot maandag) van € 207,- tot € 248,- (excl. bedlinnen en handdoeken), afzonderlijke en zeer ruime slaapkamers in de jeugdherberg € 18,- per nacht per bed (lakens inbegrepen), en trekkershutten (max. 4 personen en geen huisdieren) voor € 42,- per nacht. Mogelijk dat er in 2018 sprake is van enkele prijswijzigingen. Er zijn ook 6 tot 8 persoons bungalows beschikbaar. Reserveren kan nu al via e-mail (camping.degavers@oost-vlaanderen.be) of telefonisch via: 0032-54416324.

Overnachtingsopties vervallen eind januari
Het complete programma voor beide dagen en verdere aanmeldingsdetails volgen in Luchtboxer nr. 1 van 2018. Wat betreft overnachtingsmogelijkheden ánders dan met tent / Bus / caravan, is het daarna snel schakelen geblazen. De nu genomen opties vervallen namelijk eind januari 2018. Daarna kunnen ook niet-LVWCN leden weer overnachtingen boeken! Van kampeerders wordt vóór eind februari 2018 een beslissing verwacht.

Punt van overweging bij het boeken van chalets / bungalows
Het boeken van een chalet/bungalow kan niet vanaf bijv. woensdag of donderdag tot maandag. Er kan òf voor een midweek geboekt worden (maandagmiddag tot vrijdagmorgen – eveneens voor € 207,-), en/òf voor een weekend (vrijdagmiddag tot maandagmorgen). Denkbaar is ook een eerste nacht (bijvoorbeeld donderdag op vrijdag) in een trekkershut of een slaapkamer in de jeugdherberg, en dan voor de overige dagen even verhuizen naar een chalet of bungalow. Wie heel ontspannen het mooie, heuvelachtige gebied van De Ronde van Vlaanderen wil bezoeken, komt met een midweek én weekend natuurlijk helemaal aan z`n trekken! Nou, wordt vervolgd!


Uit LB 7 -2017:
Vrijdag 27 april 2018 wordt met stip een memorabele dag! Tenminste, wanneer u meereist naar onze Zuiderburen voor een sportieve, maar vooral ook tongstrelende actieve tweedaagse. Want waar proef je die heerlijke Belgische bonbons op z`n best? En waar schuimen de pinten op hun royaalst? Zeker weten in de streek waar jaarlijks de Ronde van Vlaanderen gehouden wordt, tussen Oudenaarden en Geraardsbergen, recht onder Gent. `s Morgens op 27 april trotseren wij daar zowel bonkige kasseien als de befaamde `Muur van Geraardsbergen`. Gaat u mee?

Vanaf donderdag 26 april t/m zondag 29 april 2018 zijn wij voor ons Voorjaarsweekend te gast op provinciaal domein `De Gavers` in Geraardsbergen (kijk even op www.degavers.be). Daar wachten 40 ruime, afgebakende
kampeerplaatsen op u in combinatie met direct naastgelegen moderne sanitaire voorzieningen. Ze zijn allemaal gereserveerd voor LVWCN-leden. Wat luxer op de camping kan ook: mooie afzonderlijke (slaap) vertrekken in de grote jeugdherberg. Of trekkershutten. Of ruime chalets. Of uitnodigende bed&breakfasts` en pensions in de directe omgeving, zegt u het maar!

Van kuitenbijter naar afzink
Weg van de drukte en weer écht ademhalen. De Vlaamse Ardennen zijn bij uitstek dé ideale kortbij bestemming om even lekker helemaal te ontspannen. Deze regio is ook een topbestemming voor liefhebbers van het betere
bier. En dan hebben we het nog maar niet over de culinaire geneugten (geen buffet, maar persoonlijke bediening!), zeker ook zodra we de taalgrens passeren. En dat allemaal voor uiterst schappelijke prijzen. Het programma staat inmiddels en meerdere gerechten zijn al voorgeproefd. Lieve mensen, ik zou het wel weten!

Hebt u zin om mee te gaan?
Wilt u met de e-mail alvast (vrijblijvend) aangeven of u eind april 2018 zin hebt om mee te gaan naar deze uitnodigende streek? Meld het me a.u.b. even (mjc.schouten@hotmail.com) of bel even met 06-21124689 voor meer info. Dat zou fijn zijn, omdat niet alle locaties groepen van 50 personen of meer aankunnen en er wat gerouleerd zal gaan worden. Zeker ook voor degenen die geen eigen kampeermiddel hebben, is het zaak om er vroeg bij te zijn. Want die het éérst komt, die heeft de eerste keus! In Luchtboxer nr. 8 volgt verdere (financiële) info.