Evenementenkalender


In het spoor van de Mille Miglia - Regio: landelijk

13 mei 2017 - 26 mei 2017
Locatie: Italie

LVWCN en European Oldtimer Tours organiseren in het voorjaar van 2017 een tourtocht door Europa; 1000 MOOIE MIJLEN. De eerste overnachting maken we in Weiswampach , Luxemburg alwaar wij gezamenlijk een welkomstdiner zullen gebruiken. De volgende dag rijden wij vanuit Luxemburg naar Frankrijk en verblijven wij in de Elzas. De Elzas is gelegen in het meest noordoostelijke deel van Frankrijk en grenst in het oosten aan Duitsland en in het zuiden aan Zwitserland. Wij verblijven in het pittoreske plaatsje Colmar met haar prachtige vakwerkhuizen en vele grachten. Door het uitgestrekte wijngebied rijden wij naar Zwitserland en verblijven in Thusis in de gemeente Graubunden. Dit populaire vakantiegebied staat bekend om haar natuur en vele tradities en is de geboortestreek van Heidi.

Vervolgens rijden wij naar het Ise, aan het gelijknamige meer in Italië, waar wij vier dagen verblijven en aspecten van de Mille Miglia zullen beleven! Vanuit Iseo brengen wij een bezoek aan het Mille Miglia Museum in Bréscia en kunnen we aanwezig zijn bij de keuring van de deelnemende auto`s aan Mille Miglia en de meest zeldzame exemplaren bewonderen! Natuurlijk komen we de volgende dag weer terug in Bréscia voor de start van de Mille Miglia 2017!

De andere dagen zullen wij invullen met indrukwekkende ritten langs de vele meren van Noord-Italië. Vanuit Iseo gaan we naar de omgeving van Florence en staan de meest prachtige routes voor ons gepland in Toscane. Toscane is één groot openluchtmuseum, met schitterend gelegen middeleeuwse stadjes, een enorme rijkdom aan kunstschatten en heuvels vol groene cipressen, olijfbomen, wijnranken en zonnebloemen. Onze partner European Oldtimer Tours zal ons van een routemap voorzien met routes langs steden als Pisa, Lucca, Siena, Florence en Arezzo. Tevens brengen wij een bezoek aan een olijfgaard, waar wij een rondleiding krijgen en de beste olijfoliesoorten kunnen proeven. Maar ook een bezoek aan een wijnboerderij staat op het programma!

Na dit culinaire- en cultuurfeest in Toscane rijden wij richting Venetië en verblijven wij in een buitenwijk van deze bekende cultuurstad. De volgende dag is er de gelegenheid om Venetië te bezoeken. Wat is er romantischer dan je te laten rondvaren door een gondelier? Elke buurt heeft een eigen karakter doordat Venetië is gebouwd op 117 eilanden, dat door meer dan 400 bruggen en zo`n 160 kanalen met elkaar zijn verbonden.

Daarna beginnen we aan de terugreis via Oostenrijk met een overnachting in het plaatsje Mieming. Mieming ligt in Tirol, één van de bekendste regio`s. De laatste nacht verblijven wij in Bad Schönborn in Duitsland, waarna we allen weer huiswaarts rijden.

Aanmelden kan tot 15 januari, gebruik hiervoor het inschrijfformulier : www.lvwcn.nl/mm2017inschrijfformulier.docx
Lees ook de voorwaarden : www.lvwcn.nl/mm2017voorwaarden.docx

Tourtocht Hotel:
De reissom bedraagt € 1295,- p.p.
Gedeelde 2-persoons hotelkamer met eigen badkamer. Logies metontbijt.

Tourtocht Camping:
De reissom bedraagt € 695,- per equipe van 2 personen.
Goede campings. Auto bij je tent/caravan. Inc. elektra.meer info over shows: www.vwshows.com