Evenementenkalender


Tour van de 20e eeuw - Regio: landelijk

18 aug 2018 - 31 aug 2018
Locatie: Frankrijk en Duitsland

Het begon in 1987, met de eerste Grossglockner Tour. Sindsdien heb ik nog 5 andere clubreizen georganiseerd, de laatste was de Tijdreis in 2013. De volgende reis staat voor 2018 op het programma. Ook dan gaan we weer naar de Alpen, niet die in Oostenrijk of Italië, maar in Frankrijk!

Verdun en Beaune
We beginnen in Verdun en omgeving. Honderd jaar geleden was dit een slagveld zoals de mensheid tot dan toe nog niet had gezien. Bij Verdun is een indrukwekkend, nieuw WO I museum, te midden van vele gedenkplaatsen. De volgende etappe voert naar Bourgondië, omgeving Beaune. Tot Bar-le-Duc volgen we de Voie Sacrée. In WO I was dat de levensader voor de Franse troepen in Verdun. Bij een oud benzinestation aan de vroegere Route Nationale 6 bij Beaune is een oldtimer attractiepark in opbouw. Misschien is het in augustus 2018 klaar. Zo niet, dan genieten we van de wijn en het Bourgondische leven.
Alpenregio
Op dag 5 komen we aan in Valmorel in de Franse Alpen. Dankzij een daar wonende Nederlander (én Keverrijder) hebben we er een goede entrée en ook een goede gids voor mooie tochten. Na 3 dagen Valmorel gaan we door de prachtige Jura, in Frankrijk en Zwitserland, naar het noorden. Na een bezoek aan één van Europa`s meest bekende automusea, de Cité de l`Automobile in Mulhouse, komen we aan in het Zwarte Woud. We verplaatsen ons daar naar de jaren 1935-1937, toen er de eerste VW Prototypes werden getest. We volgen het mooiste deel van hun testroute en eindigen (net als de testrijders) in Stuttgart, waar de villa van Ferdinand Porsche de start en finish van de testritten door het Zwarte Woud was. Die villa staat er nog, en Stuttgart is nog steeds een autostad, de thuishaven van Porsche en Mercedes. We gaan naar het Porsche Museum, en er is ook een bezoek aan de grootste Mercedesfabriek, die in Sindelfingen, in voorbereiding.

Afstand en kosten
Het vertrek naar Verdun is op zaterdag 18 augustus, en de terugreis uit Stuttgart op vrijdag 31 augustus. Vanuit centraal Nederland is de totale afstand, zonder dagtochten, een kleine 2500 km. Zoals altijd is er een hotel- en een campingvariant. De kosten? Het streven is: hotels die per nacht, incl. ontbijt, niet meer dan € 100,- voor een tweepersoonskamer kosten.

Denkt u er over om mee te reizen?
Vanaf nu is de vóór-inschrijving open. Heb je belangstelling? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met je naam aan t.bresters@wxs.nl en vertel: 1) met hoeveel personen, 2) camping of hotel en 3) met wat voor luchtgekoelde. Dit is dus nog geen inschrijving, die komt later. De voorinschrijvers zullen daar als eerste bericht van krijgen. In verband met de beperkte capaciteit in sommige etappeplaatsen ligt de limiet voorlopig bij 20 hotel- en 20 camping équipes.

Het begin van de reis valt samen met de bekende VW Veteranen meeting in Murten bij Bern. Wie daar eerst heen wil, kan wellicht later aansluiten, maar mensen die de hele reis mee willen maken, hebben voorrang bij boeking.

Graag uiterlijk 30 september 2017 reageren!
Tiddo Bresters: brest005@wxs.nlmeer info over shows: www.vwshows.com