Luchtgekoeld prikbord

Onderdelen te koop: fraaie prent van kever (07-04-DJ)

12/04/2017
klik hier om de foto te vergroten
Prachtige lithografie van een Kever (met kenteken 07-04-DJ) naast een Shell benzinepomp. De litho is vanaf een originele aquarel gedrukt op hoogwaardig papier en voorzien van een handmatig gezette handtekening van de kunstenaar, Chris Platteeuw.
Is, voor zover ik weet, gedrukt in een oplage van ca. 450 genummerde exemplaren; het druksel dat ik aanbied heeft nummer 61. Nieuwe exemplaren zijn niet meer verkrijgbaar.

De plaat bevat ook een korte omschrijving van de geschiedenis van de Kever en de (eerste) eigenaresse:

"`Welke andere?`
In 1951 koopt Leijntje R. haar eerste Volkswagen, type `brilletje`. Het schakelen met tussengas, ook wel `dubbel klutsen` genoemd, met zo`n vroeg exemplaar is best lastig, zeker wanneer je slecht ter been bent. Daarom bestelt ze in 1966 deze nieuwe `kever`.
In 2001 - ze is dan 84 jaar - stopt ze met autorijden en neemt ze afscheid van haar dan 33 jaar oude `Kever`. Nooit reed ze een ander type auto."

De afdruk is ingelijst in een zware, houten lijst van 3x3 cm., in fraaie bij de afbeelding passende kleuren, voorzien van een ophangsysteem.

De afmetingen van de prent zelf zijn 70x49 cm.; inclusief lijst zijn de afmetingen 77x54 cm.

Prijs: 75 euro, of doe een bod.

Kan worden afgehaald (in Haren, Groningen) of verzonden. De verzendkosten bedragen €13,25. Bij verzending wordt het pakket uiteraard zorgvuldig verpakt, maar het risico voor breuk (van de perspex- of glasplaat) of andere beschadigingen zijn voor de koper).

naam Reinier
tel 06-10435899
email reinier@bijschrift.nl mail deze advertentie naar een vriend

[ Terug ]