Herfst Tour Type III en IV

21 oktober 2023
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Achterhoek
LVWCN evenement

Herfstkleuren bij Type III / IV dag op 21 oktober

Het is inmiddels een klein beetje traditie geworden. Eén keer per jaar trekken de Volkswagens Types III en IV (telkens onder de vlag van de LVWCN en de VW412 Club Holland) er gezamenlijk op uit. In 2021 doorkruisten we de stroomgebieden van Lek, Rijn en Waal. In 2022 toerden we kriskras door de ‘Zak van Zuid-Beveland’. En nu, in 2023, maken we onze opwachting in het westelijk deel van de Achterhoek voor een mooie Herfst Tour, en wel op zaterdag 21 oktober a.s. We verwachten ook meerdere Duitse Type III en IV bezitters.

We verzamelen vanaf 10.30 uur in het dorp Eefde (net boven Zutphen) bij Grand Café ‘De Sluis’, Schoolstraat 70 (zie ook: www.restaurantdesluis.nl) voor een lekker bakkie koffie / thee of wat fris met gebak. Vertrek is rond 11.15 uur. Deelname aan de Type III meets Type IV ontmoetingsdag kost € 12,50 p.p. Aanmelding vooraf is noodzakelijk, dat kan tot 10 oktober.

Aantrekkelijke mix
We koersen op zaterdag 21 oktober zuidwaarts. Natuurlijk zien we die dag niet alleen maar asfalt. De route is circa 70 km lang. De omgeving die aan ons voorbijtrekt is ronduit divers. Want waar vind je een mix van kanalen, rivieren, bossen, kastelen, landgoederen en prachtige fotogenieke weggetjes zó dicht bij en op elkaar?

Onderweg is er voldoende gelegenheid om even de benen te strekken. Niet zomaar lukraak of doelloos. Op diverse locaties wordt namelijk naar ons en naar onze mooie oldtimers uitgekeken. Bijvoorbeeld om ons te laten meegenieten van een stukje weldadige landelijke rust, maar wel in oldtimersfeer. De regio is rijkelijk voorzien van landhuizen en kastelen. Een drankje ‘op stand’ is ontbreekt daarom niet. Er is ook een leuke locatie voor een gezamenlijk fotomoment. Kortom, onze zintuigen komen die dag goed aan bod. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Onderweg gaan we namelijk ook wat proeven en kennismaken met een van origine vooral Frans product. Tenslotte wacht ons een uitnodigend en karakteristiek terras. Restaurant ‘Het Wapen van Heeckeren’ in Hummelo ademt namelijk nog volop de sfeer van het aloude Landgoed Enghuizen.

Slotakkoord
Voor wie dat wil is er rond 17.30 uur, op diezelfde locatie, de gelegenheid om op eigen kosten de dag met een feestelijke maaltijd (keuze uit vis of vlees) af te ronden in ‘Het Wapen van Heeckeren’. Voor € 25,- p.p. schuift u ontspannen aan.

Meld u tijdig aan!
Graag vóór 10 oktober (maar natuurlijk liefst éérder) inschrijven en betalen via het inschrijfformulier: www.lvwcn.nl/inschrijven/type3en4tour

Vragen?
Bel of mail dan even met Maurits Schouten (06-48784929 / mjc.schouten@hotmail.com).
Alle Type III en IV rijders hartelijk welkom! Tot zaterdag 21 oktober!