Jubileum Tour 2023

16 september 2023
t/m 26 september 2023
Tijd: 00:00 - 00:00
LVWCN evenement

Op 16 september gaat het gebeuren!
Een kleine 50 LVWCN-teams gaan dan onderweg naar Wolfsburg, uiteraard luchtgekoeld. Want waar kun je de 50e verjaardag van de club beter vieren dan in de geboorteplaats van de meeste Kevers die onze club rijk is? Behalve de ‘verplichte nummers’ (Autostadt, Automuseum en fabrieksbezoek), staat ook het Autostadt Oldtimer Depot op het programma, de ‘schatkamer’ van museumstukken die doorgaans niet voor het grote publiek te bezoeken is.

De volgende etappeplaats is Dresden, de prachtige stad aan de Elbe, met de meest bijzondere van alle VW fabrieken, de Gläserne Manufaktur, midden in de stad. Ooit gebouwd voor de VW Phaeton, nu komen er elektrische VW ID’s van de band in deze glazen fabriek.

Via bierstad Plzen in Tsjechië en na een overnachting in het Beierse Woud, trekt de luchtgekoelde karavaan naar Brück an der Großglocknerstraße in Oostenrijk, de plek waar de Volkswagen proto-types in de jaren ‘30 hun kwaliteiten konden bewijzen. Voor de zevende keer* beklimt de LVWCN de Großglockner pas, met als hoogste punt de Edelweißspitze, bijna 2600 m boven het niveau van het LVWCN Najaarsweekend in Veere (in hetzelfde weekend als de bergbeklimming)!

Op maandag 25 september gaat het weer noord- en huiswaarts, met een stop in het middeleeuwse Nördlingen, aan de Romantische Straße.

Last minute
Er is nog een heel klein beetje plek voor ‘last minute’ boekingen voor de Tour, of een deel ervan. Misschien een kans die niet zo snel terugkomt, en die je daarom moet grijpen! Voor info: t.bresters@wxs.nl

De inschrijvingskosten zijn 20 € voor wie alleen naar Wolfsburg gaat, € 30 voor de hele reis, per auto. Andere kosten, voor overnachting en gezamenlijk eten, moeten ter plekke worden voldaan.

De camping kosten liggen rond de € 25 tot € 30  per nacht voor een team van 2, maar het Woferlgut is als één van de 10 ADAC Supercampings in Oostenrijk, met zijn “Badewelt”, een stuk duurder (ca. € 51 per nacht).

Benut de kans om, in het Gouden Jubileumjaar, mee te doen aan een tour met veel VW-historie, mooie landschappen, bijzondere indrukken en veel gezelligheid. Zo gauw zal er niet meer zo’n reis komen!

Tiddo Bresters