Jubileum Tour 2023

16 september 2023
t/m 26 september 2023
Tijd: 00:00 - 00:00
LVWCN evenement

Jubileum Tour 2023 – er is nog plek, vooral voor kampeerders!

Over een paar maanden is het zover, de grote internationale Jubileum Tour. Intussen zijn er tegen de 50 aanmeldingen. Maar er is nog plaats voor een aantal extra deelnemers, vooral voor de campingreis. De reis begint op zaterdag 16 september, met de VW stad Wolfsburg als eerste etappeplaats. De camping Am Allersee ligt op loopafstand van de Autostadt en niet ver van het centrum van de stad. (3 nachten) De volgende stop is de prachtige stad Dresden aan de Elbe. De camping Mockritz ligt op een heuvel aan de rand van de stad, met een goede openbaar vervoer verbinding (2 nachten). De derde camping is Hohenwarth, heel mooi gelegen in het Beierse Woud (1 nacht). Sportcamp Woferlgut in Bruck an der Grossglocknerstrasseis is al voor de zesde keer het “LVWCN basiskamp” om de Grossglockner Hochalpenstrasse te beklimmen met onze luchtgekoelden (3 nachten). De vijfde en laatste camping van de reis is  Camping Ringlesmühle, in de buurt van Nördlingen (1 nacht), van 25 op 26 september.

In Wolfsburg staan uiteraard Autostadt, Automuseum en een fabrieksbezoek op het programma. In Dresden wordt de “glazen fabriek” midden in de stad bezocht, waar elektrische VW’s worden gemaakt. Maar er is ook nog tijd voor het bekijken van de stad. De tocht naar Oostenrijk, door Tsjechië – langs de bierstad Plzen (Pilsen in het Duits!) naar Hohenwarth – biedt veel afwisseling. De  tocht over de Grossglockner is weer het letterlijke hoogtepunt van de reis (tot 2571 m).

In Wolfsburg, Dresden, Bruck en op Camping Ringlesmühle zijn er gezamenlijke maaltijden.

De inschrijvingskosten zijn 20 € voor wie alleen naar Wolfsburg gaat, € 30 voor de hele reis, per auto. Andere kosten, voor overnachting en gezamenlijk eten, moeten ter plekke worden voldaan.

De camping kosten liggen rond de € 25 tot € 30  per nacht voor een team van 2, maar het Woferlgut is als één van de 10 ADAC Supercampings in Oostenrijk, met zijn “Badewelt”, een stuk duurder (ca. € 51 per nacht).

Belangstelling voor de hotelreis? Er is nog een klein aantal plaatsen vrij. Voor meer informatie en aanmelding over zowel camping- als hotelreis, stuur een e-mail naar t.bresters@wxs.nl.

Benut de kans om, in het Gouden Jubileumjaar, mee te doen aan een tour met veel VW-historie, mooie landschappen, bijzondere indrukken en veel gezelligheid. Zo gauw zal er niet meer zo’n reis komen!

Tiddo Bresters