Najaarsbijeenkomst, Niederrhein (D)

Start datum: 20 september 2019

Eind datum: 22 september 2019

LVWCN evenement

Bij deze nodigen wij alle LVWCN-leden hartelijk uit deel te nemen aan het Najaarsweekend 2019. Tijdens het ‘Ommetje Duitsland‘ in juni 2018 hebt u al een beetje kunnen proeven hoe mooi het gebied van de Niederrhein is. Het komende Najaarsweekend is daarom voor u allen een mooi moment om op herhaling te gaan! Te meer nu dat Najaarsweekend een heel bijzonder tintje krijgt. Want we trekken die dagen samen op met leden van de Duitse Brezelfenstervereinigung – Freunde der Uraltkäfer Deutschlands e.V. (BFV). In 1989 is zoiets voor het laatst gebeurd. En nu, 30 jaar later, staat er opnieuw zo‘n gezamelijk treffen op de rol. Misschien zijn er onder u die er in 1989 ook al bij waren? Zo ja, wilt u dan eens kijken of u daarvan nog foto’s of ander illustratief materiaal voorhanden hebt? Zo ja, neemt u het dan alstublieft mee naar de komende Najaarsbijeenkomst. Graag!

In 1989 was het Nederlandse dorp Arcen ‘the place to be‘ voor de gezamenlijke Volkswagen happening. Voor onze Oosterburen dus feitelijk ‘om de hoek‘. Dit najaar zijn de rollen omgekeerd en wordt een ieder verwacht op het vakantie- en campingpark ‘Wisseler See‘ (www.wisseler-see.de) in Dünendorf Wissel, aan de linkeroever van de Niederrhein. Wie dat wil, kan hier zijn/haar tent(en) opslaan, de caravan neerzetten of in de eigen VW-Bus overnachten. Bij de aanmelding kan e.e.a. worden aangegeven. Voor hen die nog wat meer comfort op prijs stellen, zijn er trekkershutten en chalets te huur. Deelnemers aan het lange VW-weekend moeten die zelf bij de campingbaas reserveren. Graag dan erbij vermelden dat u deelnemer bent van het VW Najaarsweekend.

Voor wie dat wenst, is er de mogelijkheid om op donderdagen vrijdagavond in het restaurant van de camping à la carte uit eten te gaan en/of op zaterdag- en zondagmorgen gebruik te maken van het ontbijtbuffet. Graag dat (met vermelding van het aantal personen) bij de aanmelding aangeven!

Wanneer u een onderkomen elders verkiest (hotel of bed & breakfast), dan biedt onze omgeving een uitgebreide keus (zie www.kalkar.de/de/inhalt/uebernachtung ).

Alle LVWCN-leden met een luchtgekoelde Volkswagen kunnen aan het Najaarsweekend meedoen. Bij onze Duitse VW vrienden is de lijn wat strakker. Bij hen zijn alleen Kevers tot 8/1957, T1 Bussen en ‘Sonderkarosserien‘ tot 1967 toegelaten. Degenen die over meerdere luchtgekoelde Volkswagens beschikken, worden (indien mogelijk) vriendelijk verzocht om aan dit treffen dan met het oudste model deel te nemen.

Tijdens het Najaarsweekend laten we onze Volkswagens natuurlijk best wat kilometertjes maken. Maar er is ook méér dan genoeg tijd voor ‘Benzingespräche‘ en andere vormen van aangename ontmoetingen en onderlinge contacten. Laat u dus verrassen en meldt u tijdig aan!

Programma

Donderdag 19 september (Voorprogramma)
Vanaf 15:00 uur Ontvangst van de eerste deelnemers
Circa 19:00 uur Benzingespräche / Gelegenheid om in het restaurant „Campino“ te eten

Vrijdag 20 september (Voorprogramma)
Vanaf 11:00 uur Korte rit naar NL-Heteren (ca. 65 km)
Circa. 12:30 uur Bezoek aan het Porsche-centrum Gelderland voor een kennismaking met een unieke verzameling van VW’s en Porsches
P.S. Wie het niet lukt om al op donderdag te arriveren, kan desgewenst vanzelfsprekend ook op vrijdag nog in Heteren aansluiten.
Aansluitend Gezamenlijke terugreis naar Wissel (ca. 65 km)

Vrijdag 20 september (Hoofdprogramma)
Vanaf 15:00 uur Ontvangst van de overige deelnemers
Circa 19:00 uur Benzingespräche / Gelegenheid om in het restaurant „Campino“ te eten

Zaterdag 21 september
Vanaf 8:00 uur Mogelijkheid om het ontbijtbuffet te gebruiken in restaurant „Campino“
Vanaf 9:00 uur Onderdelenmarkt
Om 10:00 uur Vertrek naar Münsterland / Nederland
Vanaf 11:00 uur Bezoek (groepsgewijs) aan LWL-Textil-Werks in D-Bocholt
Aansluitend Tussenstop met koffie / koek in Nederland (Breedenbroek)
Vanaf 19:00 uur Avondeten (buffet) en gezellig samenzijn in restaurant „Campino“ en daarna op de camping

Zondag 22 september
Vanaf 8:00 uur Mogelijkheid om het ontbijtbuffet te gebruiken in restaurant „Campino“
10:00 uur Korte toerrit in de regio Niederrhein (ca. 20-25 km)
Circa 12:00 uur Afscheids-snack in restaurant „Campino“
Circa 13:00 uur De deelnemers nemen afscheid van elkaar

(het voorgaande onder voorbehoud van wijzigingen en andere onvoorziene omstandigheden)
Wij hopen dat het programma velen van u zal aanspreken!

Aanmelden
Aanmelden kan zo lang er nog plek vrij is : www.lvwcn.nl/inschrijven/najaar/

Vanzelfsprekend hopen wij vele LVWCN-vrienden te begroeten! En we zijn eerlijk gezegd best een beetje benieuwd welke club voor de meeste deelnemers zal tekenen.…

Christiane & Christoph Weyers (mit Carsten und Patrick)
Tel: +49 2821 8955 158 of +49 170 3637 919
E-Mail: christoph@weyers-kellen.eu