Najaarsweekend in Pajottenland

Start datum: 17 september 2020

Eind datum: 23 september 2020

LVWCN evenement

Bracht het Voorjaarsweekend van 2018 ons naar een regio in België waar jaarlijks de Ronde van Vlaanderen wordt gereden, in 2020 gaan we in het najaar wederom naar onze Zuiderburen, maar nu naar het Pajottenland, een oase van stilte en rust in de groene gordel ten westen van Brussel. Niemand minder dan Pieter Bruegel voedde in deze regio zijn schilderstalent en inspiratie met deze prachtige streek. Daar gaan we tijdens het Najaarsweekend 2020 zelf een stukje van mee beleven!

Nu onze nieuwe agenda’s voor 2020 nog alle mogelijkheden bieden om data alvast maar te blokken, volgt hierbij de warme aanbeveling om dat dan vooral toch óók te doen voor donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 17 t/m 20 september 2020. Een perfecte gelegenheid om even te onthaasten, weg van de drukte, naar deze streek waar het leven nog steeds zelf het ritme bepaalt. Ik zei het al: Pieter Bruegel schilderde er zijn mooiste werken met het Pajotse landschap als inspiratie. Een mooi, heuvelachtig gebied, waar je regelmatig op prinselijke kasteeldomeinen stoot, met her en der karaktervolle, imposante vierkanthoeves.

Ik nodig u, met als decoratieve lijst het Najaarsweekend 2020, uit om samen met onze mooie oldtimers nu eens zelf het onderwerp te worden van een hedendaags Pajots schilderwerk! Ik houd u
de komende tijd op de hoogte. U gaat toch ook (weer) mee?!

Maurits Schouten