LVWCN Testrit 2018

Start datum: 18 augustus 2018

Eind datum: 31 augustus 2018

Locatie: Frankrijk en Duitsland

Het begon in 1987, met de eerste Grossglockner Tour. Sindsdien heb ik nog 5 andere internationale clubreizen georganiseerd, ongeveer eens in de 5 jaar. De vorige was de Tijdreis in 2013. De volgende reis staat daarom dit jaar op het programma. Ook nu gaan we weer naar de Alpen, maar deze keer die in Frankrijk!

Verdun en Beaune.
We beginnen in Verdun en omgeving. Honderd jaar geleden was dit een slagveld zoals de mensheid tot dan toe nog niet had gezien. Bij Verdun is een mooi nieuw WO I museum, te midden van veel andere plekken die aan de Frans-Duitse strijd van toen herinnert. De volgende etappe voert naar Bourgondië, omgeving Beaune. Tot Bar-le-Duc volgen we de Voie Sacrée. In WO I was dat de levensader voor de Franse troepen in Verdun. Bij een oud benzinestation aan de vroegere Route Nationale 6 bij Beaune is een oldtimer attractiepark in opbouw, een mooie plek voor een nostalgische foto-stop! Uiteraard staat er ook een wijnproverij op het programma; Bourgondië is Frans genieten op zijn best!

Alpenregio, Jura, Zwarte Woud en Stuttgart.
Geen Tour de France zonder bergetappes, en daarvoor verplaatst de tourkaravaan voor een paar dagen naar Valmorel, hoog in de Franse Alpen. Dankzij een daar wonende Nederlander (én Keverrijder) hebben we er een goede entrée én gids voor mooie tochten. Met een tussenstop in de Jura, op de grens met Zwitserland, gaat het luchtgekoelde peloton terug naar zijn Duitse roots, Nog onderweg in Frankrijk, In Mulhouse, kan in de Cité de l`Automobile een tijdreis door de autogeschiedenis van de 20e eeuw gemaakt worden. Na een verblijf in het Zwarte Woud gaat het naar Stuttgart, via een deel van het testtraject van de eerste Volkswagens in de jaren 30. In Stuttgart is de cirkel weer rond, want het is de eigenlijke geboorteplaats van de Kever. En we combineren er verleden en toekomst op autogebied: want we bezoeken het Porsche Museum maar krijgen ook een rondleiding in de Mercedes Benz fabriek in Sindelfingen.

Voor elk wat wils, ook qua overnachten: in de etappeplaatsen is steeds zowel een camping als een hotel geboekt. Meestal hoeft er pas ter plekke betaald te worden: campings per nacht ca. 25 €-35 € voor 2 personen, hotels per nacht ca. 100-130 € voor 2 personen incl. ontbijt en avond diner.

Voor zowel campings als hotels zijn er – tot uiterlijk 15 april 2018 – nog maximaal 5 plaatsen elk beschikbaar, voor teams van 2 personen. Belangstelling? Stuur een mail naar t.bresters@wxs.nl en vertel in ieder geval: 1) met hoeveel personen, 2) camping of hotel en 3) met wat voor luchtgekoelde! Je krijgt dan zo snel mogelijk nadere info en een aanmeldingsformulier.

LVWCN leden betalen een bijdrage in de organisatiekosten van € 45 (voor een team van 2; € 35 voor single reizigers).

Graag uiterlijk 15 april 2018 reageren!

Tiddo Bresters: t.bresters@wxs.nl