Voorjaarsweekend, Noord-Holland

Start datum: 24 mei 2019

Eind datum: 26 mei 2019

Locatie: Andijk / Bovenkarspel

LVWCN evenement

Citroën en Volkswagen oldtimers ontmoeten elkaar in Andijk.

Tussen Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw denk je nog niet aan het komende Voorjaarsweekend met de LVWCN. Maar toch, vergis u niet, de voorbereidingen zijn al in volle gang! Ons lijkt het namelijk heel leuk om een ontmoeting te arrangeren met oldtimers van Citroën en Volkswagen. Want, laat er nu een pracht van een verzameling van oude en héle oude Citroëns in Andijk ondergebracht zijn! En hoe mooi is het dan, dat de parkeerplaats daar vol staat met luchtgekoelde Volkswagens?! Daarom alvast maar even snel noteren: van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei 2019: Voorjaarsweekend in Andijk!

We verblijven op de boerencamping ‘De Gouwe Stek’ vlakbij Bovenkarspel. Deze camping ligt tegenover het recreatiegebied ‘Het Streekbos’, waar u heel mooi kunt wandelen, zwemmen, er is zelfs een strandje, een klimpark, een speeltuin en de volkssterrenwacht Orion. Maar ook het mooie pittoreske stadje Enkhuizen is zeker een bezoek waard. Wilt u niet kamperen? Dan kunt u ook een pipowagen huren. Er zijn er vier op de camping. Daarvoor verwijzen we u naar www.degouwestek.nl E.e.a. moet u zelf regelen.

Vrijdag 24 mei is de dag van aankomst. Wanneer u lekker op tijd bent, kunt u heerlijk de omgeving verkennen of, als het weer het toelaat, meegaan voor een vaartochtje met de polderschuit (of tuindersvlet) door het West-friese polderlandschap met schipper Gerrit Koning. Op de zondag is daar ook nog de gelegenheid toe. En, als het heel mooi weer is, dan varen we ook ‘s avonds nog uit met schipper Gerrit. Dus eigenlijk in overleg.

Zaterdag hebben we de gelegenheid om de Citroën verzameling van dhr. Groen te bekijken in Andijk. Het is niet zomaar een verzameling, maar een Museum. Het Museum is tevens het start- en eindpunt van een mooie rit door West-friesland. ‘s Avonds kunt u meedoen met een gezamelijke West-friese Hightea. Natuurlijk moeten we ook het blote voeten pad (bij de camping) niet vergeten. Dat kunt u ten alle tijden lopen. Uiteraard staan ontmoeting, elkaar weer ‘even spreken’ centraal. Maar, hoe fijn is het als er dan ook aktiviteiten worden georganiseerd! En dat er rondom de camping ook nog leuke dingen te doen zijn. Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen!

Wilt u graag meedoen aan dit Voorjaarsweekend en wilt u ook graag kennismaken met het mooie West-friesland, dan kunt u zich alvast opgeven via www.lvwcn.nl/inschrijven. Opgave uiterlijk vóór 1 april! Wilt u meer informatie over dit weekend, dan kunt u ook even bellen met 06-30871997 of met 0228-593436.

Gerrit Koning en Corina Sas