Techniek

De algemene doelstelling van de LVWCN is (sinds 1973) het behoud van de luchtgekoelde Volkswagen. Het rijden met een voertuig op leeftijd vergt naast enthousiasme ook enige technische kennis om onderhoud op de juiste wijze uit te voeren voor de betrouwbaarheid en uiteraard verkeersveiligheid.
De LVWCN heeft diverse mogelijkheden om (specifieke) technische kennis op te doen. Naast een informatief clubblad bestaat er een clubshop met technische literatuur, een archief met VW documentatie, een technisch team (TT), op de site, technische bijeenkomsten ed. Middels de rubriek TECHNIEK op onze website willen wij diverse technisch VW gerelateerde zaken rubriceren.

Opgemerkt wordt dat de volgende onderdelen alleen bedoeld zijn voor LVWCN leden:

Wij vragen uw begrip dat de rubriek TECHNIEK in opbouw en bewerking is.
Voor vragen, opmerkingen en relevante documentatie over en voor TECHNIEK, mail naar tc@lvwcn.nl

Met je luchtgekoelde wagen op reis

Via onderstaande link kom je bij een uitgebreid artikel over allerlei technische zaken die van belang zijn als je aan een lange reis met je luchtgekoelde VW wilt gaan beginnen.
ik-ga-op-reis.pdf (versie: 9 feb 2015)
– Deze tekst is een zogenaamd ‘living document’, dat regelmatig aangepast wordt wanneer dat nodig geacht wordt. Dit is b.v. het geval bij nieuwe informatie, tips of geleerde zaken op technische dagen.
– De eerste versie van deze tekst is verschenen als een driedelige serie in De Luchtboxer in de nummers 5-2014, 6-2014, 7-2014 en 1-2015.
– De redactie van deze tekst is in handen van Ben Geutskens, b.geutskens@hccnet.nl
– De inhoud van deze tekst heeft de goedkeuring van het Team Techniek, tc@lvwcn.nl

Links

www.volkswagen-automuseum.de/urkunden.html : Op de site van het Wolfsburg museum in Duitsland kun je een geboortecertificaat aanvragen voor je auto. Dit kost momenteel 35,- euro. Het enige wat je nodig hebt is het orginele chassisnummer. Op dit certificaat staat oa het orginele kleurnummer vermeld, indien dit nog is te achterhalen in de archieven. Ik heb de ervaring dat dit in de meeste gevallen wel het geval is. Ook staan de extra opties waarmee de auto is afgeleverd vermeld, alsmede productiedag en land van export.

www.wolfsburgwest.com/colors/colorchrt.htm : op wolfsburgwest (USA) staat een prachtig overzicht van vw kleuren kever/bus per bouwjaar.

www.keversite.nl : nederlandstalig VW forum

TheSamba.com : engelstalig VW forum