Type III en IV dag (Alblasserwaard)

19 oktober 2024
Tijd: 00:00 - 00:00
LVWCN evenement

LVWCN evenement (samen met de VW 412 Club Holland)
Het is inmiddels een klein beetje traditie geworden. Eén keer per jaar trekken de Types III en IV van Volkswagen er gezamenlijk op uit. In 2021 doorkruisten we de stroomgebieden van Lek, Rijn en Waal. Vervolgens toerden we in 2022 kriskras door de ‘Zak van Zuid-Beveland’. Vorig jaar maakten we onze opwachting in het oosten van het land, in de Achterhoek. En nu, op zaterdag 19 oktober a.s. maken we kennis met de regio tussen Schoonhoven en Gorinchem (de Alblasserwaard).

De aanrijroute is eenvoudig en rechttoe–rechtaan. We verzamelen vanaf 10.30 uur ten zuiden van Leerdam, vlak langs de A15 (afrit 29 Leerdam) bij Restaurant Goudreinet Vuren, Zeiving 21, 4214 KT Vuren. Daar beginnen we met een lekker bakkie koffie/thee of wat fris, samen met een smaakvol stukje gebak. Vertrek is gepland rond 11.15 uur. Deelname aan de Type III meets Type IV ontmoetingsdag kost € 10 p.p. Deelnemers uit Duitsland betalen (wanneer zij geen lid zijn van één van beide Nederlandse Volkswagenclubs) een bijdrage van € 15 p.p. Aanmelding vooraf is noodzakelijk (zie de link naar het LVWCN-inschrijfformulier).

Aantrekkelijke mix
We rijden op zaterdag 19 oktober noordwaarts. Natuurlijk zien we die dag niet alleen maar asfalt. De route is circa 55 km lang. Twee (mogelijk zelfs drie) tussenstops zijn oldtimer gerelateerd en dus periodecorrect. Ze blijven nog even een verrassing. De omgeving die aan ons voorbijtrekt is divers. Want waar vind je een mix van kanalen, rivieren, mooie oude boerderijen en prachtige fotogenieke weggetjes zó dicht bij en op elkaar? Daar zal vast ook wel een locatie voor een mooi fotomoment bij zitten!

Slotakkoord
Voor wie dat wil is er vanaf 17.30 uur de gelegenheid om op eigen kosten de dag met een feestelijke maaltijd af te ronden in Restaurant ’t Raadhuis (met terras aan het water), Smoutjesweg 3 in het pittoreske dorp Goudriaan. Dat is dezelfde locatie waar de Type III / IV ontmoetingsdag plenair met een slotdrankje wordt afgesloten. Degenen die hebben gereserveerd worden aansluitend aan tafel genodigd. Voor € 25,- p.p. schuift ook u ontspannen aan (zie ook www.raadhuis-etendrinken.nl).

DE LINK NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER ZAL HIER BINNEN ENKELE DAGEN KOMEN TE STAAN