Buitenlandreis Zuid-Noorwegen 2025 (21 dagen)

1 juni 2025
t/m 30 juni 2025
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Zuid-Noorwegen
LVWCN evenement

21 Daagse reis met de LVWCN naar Zuid Noorwegen Juni 2025

Namens de LVWCN organiseren wij voor de leden een 21 daagse reis naar Zuid Noorwegen.
In samenwerking met Oldtimer Tours bieden we een hotel en camping reis aan.
We verzorgen een routeboek met een globale beschrijving van de route en bezienswaardigheden in de buurt. De route wordt op eigen gelegenheid gereden en je kunt zelf bepalen hoe je wil rijden en waar je onderweg wil stoppen.
Deze reis is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Route per dag:

Maandag 2 Juni vertrekken we in het begin van de middag met de Color Line vanuit Kiel naar Oslo. De route naar Kiel is op eigen gelegenheid (530 Km vanaf Utrecht).

Dinsdag 3 Juni komen we rond 10 uur aan in Oslo. Vanuit Oslo hebben we een tocht van 180 Km (3 uur) via Kongsberg, Heddal en langs de Gaustatoppen naar Rjukan. In Heddal staat de grootste staafkerk van Noorwegen en de Gaustatoppen is de hoogste berg van de provincie Telemark.

Woensdag 4 Juni is een rit van 170 Km (2:30 uur) naar Rysstad in het Setesdal. Onderweg kun je bij Vemork een waterkracht centrale uit 1911 bezoeken. Hier werd in de 2e wereldoorlog zwaar water geproduceerd.

Donderdag 5 Juni verblijven we nog een dag in Rysstad. Hier kun je op eigen gelegenheid het Setesdal en omgeving verkennen.

Vrijdag 6 Juni zijn er meerdere mogelijkheden om naar Flekkefjord te rijden. De route via de kust is 270 Km (4:15 uur) en gaat via het zuidelijkste punt van Noorwegen, LindenesFyr en de Noorse scherenkust.

Zaterdag 7 Juni gaat via één van de Nasjonal turistveg, de Jæren route richting Stavanger. De route is 140 Km (2:30 uur) en gaat over een bergpas met steile rotswanden om vervolgens via een vlakker wordend landschap uit te komen bij duinen en zand stranden.

Zondag 8 Juni verblijven we in de omgeving van Stavanger. Het is mogelijk om van hieruit een dag tocht te doen naar de Preikestolen.

Maandag 9 Juni nemen we de 230 Km (4:30 uur) lange Nasjonal turistveg Ryfylke naar Røldal. De route gaat langs fjorden en watervallen, het laatste deel gaat over een mooie bergpas.

Dinsdag 10 Juni komen we langs de Låtefossen en Vøringsfossen om vervolgens over de grootste hoogvlakte van Europa te rijden, de Hardangervidda. We overnachten in de omgeving van Geilo. De route is 200 Km (3:15 uur).

Woensdag 11 Juni rijden we via de Aurlandsdalen naar een zeer mooie bergpas, de Aurlandsfjellet. Na een route van 190 Km (3:35 uur) komen we in Lærdalsøyri aan waar we 2 nachten verblijven

Donderdag 12 Juni willen we een gezamenlijke boot cruise over de Nærøyfjord maken. Deze smalle fjord wordt tot één van de spectaculairste fjorden gerekend. Hierna is nog de mogelijkheid om een treinrit met de Flåmsbana te maken.

Vrijdag 13 Juni rijden we langs het nationale park Jostedalsbreen, dit is de grootste gletsjer op het Europese vaste land en kun je één van de gletsjer armen bezoeken. De route naar Stryn is 212 km (3:30 uur).

 Zaterdag 14 & Zondag 15 Juni verblijven we in Stryn om de omgeving te verkennen. Mogelijke dagtochten zijn:

  • Geiranger / Gamle Strynefjellsvegen
  • Ålesund
  • Loen Skylift (Kabelbaan)

Maandag 16 Juni is een lange route van bijna 300 Km (5 uur) over de Trollstiggen naar Otta.

Dinsdag 17 & Woensdag 18 Juni overnachting in Otta. Opties voor dagtochten:

  • Nasjonal turistveg Rondane
  • Rondane Nasjonalpark
  • Dovrefjel
  • Peer Gyntvegen

Donderdag 19 Juni we gaan over de bergpas Valdresflye die langs het Jotunheimen national park gaat. Na een rit van 286 Km (4:30 uur) overnachten we in Hønefoss.

Vrijdag 20 Juni Vanuit Hønefoss is het mogelijk om Oslo of het autokerkhof Båstnäs in Zweden (166 km / 2:45 uur enkele reis) te bezoeken.

Zaterdag 21 Juni rijden we naar de veerboot in Göteborg (370 Km / 4:30 uur)

Zondag 22 Juni aankomst in Kiel.

 

Prijsindicatie:
We hebben een prijs indicatie op basis van wat er nu bekend is.
Let op: dit is slechts een indicatie. Er is een indexatie meegenomen, maar die is momenteel moeilijk in te schatten voor 2025.

Hotel:
De veerboten zijn op basis van een 2 persoons binnenhut en een diner en ontbijt buffet.
Overnachtingen zijn op basis van een 2 persoonskamer met bad en/of douche en toilet.
De verzorging tijdens de hotelreis is op basis van halfpension (3-gangen diner of dinerbuffet).
Indicatie: 3395 euro per persoon

Camping:
De veerboten zijn op basis van een 2 persoons binnenhut en een diner en ontbijt buffet.
Overnachtingen op de campings zijn op basis van een kampeerplek exclusief stroomverbruik (4 – 8 euro per nacht).
Indicatie: 1115 euro per persoon

De prijzen zijn op basis van 2 personen:
We hebben nog geen indicatie van toeslagen (veerboot hoogte en/of lengte auto, meer dan 2 personen of maar 1 persoon etc..)
Voor de camping kunnen we aannemen dat indien je alleen reist de prijs bijna hetzelfde zal zijn als voor 2 personen aangezien prijzen op campings vaak gebaseerd is op een plaats incl. 2 personen.

Heb je interesse:
Stuur dan een mailtje naar erwin_lvwcn@ziggo.nl met de voorkeur voor hotel of camping en het LVWCN lid nummer. Je legt hier nog niets mee vast maar geeft ons een indicatie hoeveel interesse er is en je wordt op de hoogte gehouden als we meer informatie hebben.

Organisatie: Erwin Braet & Marga Jansen