HELP: Redactieleden gezocht!

In oktober heeft Maurits aangekondigd na ruim 15 jaar te willen stoppen met zijn redactiewerkzaamheden en hebben wij (de redactie) een vacature geplaatst voor zijn opvolger. Helaas hebben we hier nul reacties op gekregen. Maurits zou zijn opvolg(st)er graag netjes inwerken, maar dat moet dan wel in het nu lopende jaar 2024 gebeuren.

Door de jaren heen zijn we (Maurits, Harry en Pim) met zijn drieën een goed geolied team geworden, met ieder zijn eigen taken.
– Pim: Neemt de opmaak van het blad voor zijn rekening; maakt en verzendt de (digitale) drukproeven en het definitieve bestand voor de drukker. Hij maakt ook het productieschema;
– Harry: Struint de online archieven af om zijn vaste rubrieken te vullen; bewerkt indien nodig foto’s en maakt af en toe een interview;
Maurits: Ontvangt de kopij en sorteert die op actualiteit en gevarieerdheid; is alert op het halen van het productieschema en seint op tijd betrokkenen in. Bewerkt waar nodig de kopij taalkundig (al dan niet in samenspraak met de inzenders) en maakt af en toe een interview.

Wanneer het blad zo goed als af is, stuurt Pim een drukproef rond en neemt iedereen het blad nog eens een keer (taalkundig) grondig door, zodat gemiste typefouten kunnen worden gevonden en aangepast.

Vele handen maken licht werk
Pas wanneer je alle taken een keer op papier zet, heb je door hoeveel taken Maurits al die jaren heeft uitgevoerd en het verklaart misschien ook waarom er nog niemand heeft gereageerd op de vacature. Daarom lijkt het ons nu beter om de taken op te splitsen in meerdere functies, in de hoop dat we dan de drempel lager maken en met de toevoeging van een paar nieuwe redactieleden toch alle taken uitgevoerd te kunnen krijgen.

 De nieuwe vacatures
– Redactie coördinator: Ontvangt de kopij en sorteert die op actualiteit en gevarieerdheid; is alert op termijnen van het productieschema en seint op tijd betrokkenen in;
Tekst redacteur: Bewerkt waar nodig de kopij taalkundig (al dan niet in samenspraak met de inzender / interviewer); controleert de drukproef op fouten;
Interviewer: Gaat op bezoek bij leden / adverteerders om een interview af te nemen over hun voertuig(en) / bedrijf en maakt een aantal bijbehorende foto’s; schrijft vervolgens een artikel aan de hand van dit interview.

Wat betreft de functie van interviewer lijkt het ons mooi wanneer er meerdere personen parttime die taak op zich nemen. Zo wordt de werkdruk nog meer gespreid. En als die interviewers een beetje verspreid over het land zitten, worden ook de te reizen afstanden beter behapbaar.

Lijkt het je wel leuk om een paar interviews per jaar te doen, maar ben je bang dat je niet genoeg interessante onderwerpen kunt vinden? We willen het netwerk van het bestuur en de regioleiders gebruiken voor het zoeken naar interessante personen om te interviewen.

Reageer a.u.b.!
Hopelijk krijgen we nu wel wat respons op onze roep om hulp. Want zonder extra hulp komt het voortbestaan van ons Clubblad in gevaar. Heb je interesse of vragen? Stuur een e-mail naar redactie@lvwcn.nl voor meer informatie.